Зберігаємо спокій. Віримо в ЗСУ. Разом до перемоги! Слава Україні! Героям Слава! Keep calm. Believe in the Armed Forces Ukraine. Together to victory! Glory to Ukraine! Glory to Heroes!

Словник

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Правильне харчування!


   Завдяки продуктам людина живе, може працювати, творити, відпочивати. Продукти дають їй необхідну енергію, забезпечують роботу всіх органів. Від виду і якості продукту залежить дуже багато: самопочуття, здоров'я, настрій. Скажу одразу, що  харчуємося ми дуже неправильно, завдаючи організмові непоправної шкоди. Адже ми протягом багатьох століть були запрограмовані на рослинну їжу. Не на м'ясо, навіть не на молоко. Бо ж молоко було лише материнським, а потім – та ж рослинна їжа, яка давала всі необхідні білки, жири, вуглеводи, мікроелементи, вітаміни. Рослинне харчування не засмічує організм, довго зберігає його здоровим, життєздатним. Але до нього слід іти поступово. Потроху зменшуючи в своєму раціоні м'ясні та молочні продукти, переходячи на різноманітні, нехай і тушковані, страви з овочів і фруктів, весь час зменшуючи і зменшуючи тривалість їх термічної обробки. І через деякий час ви самі з подивом будете згадувати, як не могли обійтися жодного дня без гарно засмаженої відбивної, і вас буквально тягтиме до різноманітних страв з овочів та фруктів. Ще Гіппократ писав, що людина повинна в харчуванні шукати і віднайти ліки від усіх хвороб. І це можливо лише за умови рослинного харчування. А щоб знайти, треба впорядкувати свій раціон, залишити в ньому тільки природні продукти.
☺ Добовий раціон здорової людини на 60 – 70 % повинен складатися з не денатурованих продуктів рослинного походження ( свіжих, в'ялених або заморожених ).
☺ Серед них повинні бути такі, що багаті на калій та мікроелементи: кабачки, гарбузи, кавуни, яблука, насіння соняшнику ( не смажене ), родзинки, абрикоси.
☺ З метою збереження усієї біологічної цінності та життєдайної енергії харчування, в першу чергу овочів, фруктів, круп, їх не потрібно піддавати термічній обробці більше 60˚С чи іншій денатурації.
☺ Слід звести до мінімуму вживання незбираного молока, віддаючи перевагу кисломолочним та молочним продуктам пониженої жирності.
☺ Слід обмежити, наскільки це можливо, вживання солі, цукру та продуктів, багатих на вуглеводи ( білого хліба, макаронних виробів, картоплі, здоби тощо ). Та й чорного хліба треба вживати набагато менше, якщо він не з давленого зерна і не низькотемпературної випічки.
☺ Під час їди шкідливо пити. А тому воду  чи якісь напої ( чай, каву тощо ) п'ють або до їди ( за 30 хв. ), або ж після неї ( через 1 – 1,5 год. ).
☺ Кожен харчовий прийом дуже корисно починати сирими фруктами, серед яких провідне місце займають яблука.
   За відсутності свіжої садовини її повністю можуть замінити сухофрукти ( в'ялені на сонці ), з яких роблять компоти, настоюючи протягом 12 – 16 год. ( найкраще на дистильованій або слабо мінералізованій столовій, у крайньому  разі – на перекип'яченій воді ).
☺  Фрукти вживаються тільки самі по собі, без хліба чи напоїв. Через 20 – 30 хв. вживають свіжу сиру городину ( овочі ) в різноманітному вигляді – в натуральному або в салатах, заправлених олією, бажано нерафінованою, сметаною тощо: салатна зелнь, морква, буряк, капуста, огірки, помідори, топінамбур. Після цього їдять основну страву: каші, супи, борщі. Крупи або овочі для пом’якшення заздалегідь намочують. Як у салати, так і в каші надзвичайно корисно додавати насіння соняшнику або проросле ( кільчене ) зерно жита, пшениці, ячменю тощо.

Поради доктора медицини,
професора з Мюнхена,
Академії цілісного природного лікування та екологічної медицини,
Богдана Біласа.